Termeni și Condiții

1. Datele de identificare a Vânzătorului: 

Denumire: LICENTA-ONLINE.RO (Denumit în continuare “Vânzătorul”)

Website: licenta-online.ro

Nume firmă: R & R SERVICES & SOLUTIONS S.R.L

Număr de ordine in R.C.: J12/4642/01.11.2023

Identificator Unic la Nivel European (EUID): ROONRC.J12/4642/2023

CUI: 49043705

Sediu social: Municipiul Cluj-Napoca, Strada PAVEL ROSCA, Nr. 4, Ap. 28, Judet Cluj

2. Prevederi generale 

2.1 Acești “Termeni și Condiții” (denumiți în continuare “Termeni și Condiții”) ale Vânzătorului modifică drepturile și obligațiile reciproce generate de/sau privitoare la contractul de vânzare-cumpărare (denumit în continuare “contract de vânzare-cumpărare”) încheiat intre Vânzător și altă persoană (denumit în continuare “Cumpărător”) prin magazinul online al Vânzătorului. Magazinul online este operat de către Vânzător prin website-ul – licenta-online.ro

2.2 Cumpărătorul poate fi:

Consumator, numai persoana fizică care are toate drepturile descrise în continuare, oricând beneficiind de cel puțin minimul garantat de legislaţia naţională ( Legea 449/2003, actualizată la data de 27/12/2008, CAP. III “Drepturile consumatorului”)

2.3 Acești Termeni și condiții sunt parte integrală a Contractului de Vânzare – Cumpărare / Emiterea facturii. Prin furnizarea comenzii Cumpărătorul declară că este de acord cu Termenii și condițiile și le accepta.

2.4 Toate documentele sunt transmise Cumpărătorului la adresa sa de poștă electronică așa cum este prevăzută în contul său de utilizator.

2.5 Acești Termeni și Condiții pot fi modificați prin Contract de Vânzare – Cumpărare individual. Prevederile modificate prin Contractul de Vânzare – Cumpărare individual prevalează Termenilor și condițiilor.

2.6 „Termeni și Condiții” pot fi modificați de către Vânzător. Această prevedere nu trebuie să afecteze drepturile și obligațiile generate după perioada de aplicabilitate a versiunii anterioare a Termenilor și Condițiilor. Cumpărătorul care nu este de acord cu schimbarea Termenilor și Condițiilor este obligat sa îl notifice pe Vânzător cu privire la dezacordul său privind modificarea „Termenilor și Condițiilor” sau să denunțe unilateral contractul pentru acest temei.

3. Produse 

3.1 În cadrul acestor Termeni și Condiții termenul „Bunuri” are acest sens: chei pentru licențe software distribuite Cumpărătorului digital.

3.2 Orice exemple, desene, reclame produse de către Vânzător și orice ilustrații conținute în cataloagele Vânzătorului sunt produse pentru unicul scop de a furniza o imagine aproximativă/ cu scop pur informativ a Bunurilor descrise în acestea.

4Procedura de comanda 

4.1 Consumatorul trebuie să completeze detaliile comenzii  în scopul efectuării acesteia. Comanda poate fi plasata printr-un cont de utilizator. Comanda necesită în principal următoarea informație:

4.1.1 Bunurile comandate – cantitate, versiune, variante, daca este posibil.

4.1.2 Modalitatea plății Bunurilor comandate- acestea fiind menționate pe website

4.2 Contacte pentru comandă:

Interfața web: licenta-online.ro

4.3 Program de funcționare: non-stop pentru comanda prin website, programul de funcționare pentru serviciu pentru clienți este publicat pe website.

5Încheierea contractului/ Emiterea facturii

5.1 Comanda se consideră acceptată atunci când Vânzătorul emite o acceptare scrisă (denumita în continuare “Procesarea  comenzii”) transmisă Cumpărătorului prin e-mail la adresa de e-mail inclusă în Comanda sa.

5.2 Vânzătorul este obligat să emită și să transmită “Procesarea comenzii” în termen de 48 de ore după ce Comanda a fost comunicată de către Cumpărător Vânzătorului sau Comanda este considerată revocată.

5.3 După predarea “Procesarea comenzii” Cumpărătorului, Contractul de Vânzare – Cumpărare poate fi modificat numai prin acordul ambelor părți.

5.4 Cumpărătorul dobândește dreptul de proprietate asupra Bunurilor prin plata integrala a prețului de cumpărare.

6Documente 

6.1 Toate documentele privitoare la procedura de contractare/facturare și exemplarul original sunt arhivate de către Vânzător în format electronic.

7. Contul utilizatorului 

7.1 Contractul de Vânzare – Cumpărare poate fi realizat prin intermediul contului utilizatorului deținut de către Consumator.

7.2 Cumpărătorul poate accesa propria interfața a utilizatorului după înregistrarea pe website-ul Vânzătorului. De la interfața (denumită în continuare “cont de utilizator”) sa de utilizator, Cumpărătorul poate comanda bunuri.

7.3 Atunci când creează contul utilizatorului în website și comandă Bunuri, Cumpărătorul este obligat să furnizeze informații sincere și corecte. Cumpărătorul este obligat să păstreze toate datele furnizate în contul utilizatorului corecte și actualizate. Datele furnizate de către Cumpărătorul în contul utilizatorului și în timpul procedurii de comandă se presupun, de către Vânzător, că sunt corecte.

7.4 Accesul la contul utilizatorului este protejat cu numele utilizatorului și parola. Cumpărătorul este obligat să păstreze confidențialitatea privind informaţiile necesare accesului la contul utilizatorului.

7.5 Cumpărătorul nu trebuie să permită folosirea contului utilizatorului de către terți.

7.6 Vânzătorul nu este răspunzător pentru prejudiciile produse de încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 7.4 și 7.5. ale acestor Termeni și Condiții.

7.7 Vânzătorul poate șterge contul utilizatorului, în special dacă acesta nu a fost folosit în ultimii trei ani, sau dacă a încălcat Cumpărătorul obligațiile care îi incumbă, generate de Contractul de Vânzare – Cumpărare (inclusiv „Termenii și Condiții”).

7.8 Cumpărătorul este de acord cu faptul că uneori contul utilizatorului nu este accesibil, de obicei când hardware-ul și software-ul Vânzătorului sunt supuse mentenanței de către aceasta sau de către terți.

8Preț 

8.1 Interfața web furnizează informații despre Bunuri, inclusiv prețurile bunurilor individuale. Prețurile Bunurilor nu includ TVA. Prețurile Bunurilor sunt valabile atâta timp cât sunt afișate pe website.

8.2 Daca prețul produsului se modifică în timp ce comanda este procesată, Cumpărătorul va plăti prețul care a fost valabil în momentul efectuării comenzii.

9. Politica de returnare

Majoritatea produselor noastre software standard ce pot fi cumpărate de pe website-ul nostru pot fi descărcate complet funcționale și pot fi încercate înainte de achiziție. Există versiuni de evaluare disponibile pentru toți cei interesați. Acest lucru permite potențialilor clienți să evalueze produsele noastre și să se asigure că software-ul îndeplinește condițiile cerute de client înainte de a face achiziția.

Pe perioada de evaluare, echipa noastră de suport vă va asista în instalarea și configurarea produsului software prin email sau prin suport online la distanță. Recomandăm ca toți clienții să descarce, instaleze și să testeze versiunile de evaluare a produselor software înainte de a face achiziția lor.

Dacă ați achiziționat un produs software, după ce plata a fost făcută veți primi un email cu cheia de licențiere pentru a putea activa software-ul. Din moment ce acest email a fost trimis către dumneavoastră nu se mai poate face returnarea produsului software. Avem această politică din moment ce este imposibil pentru dumneavoastră de a returna software-ul deja înregistrat. Coduri sunt unice, dar și individuale. Consumatorul nu poate renunța unilateral la acest tip de produs (Ordonanta nr.130/2000, art.10)

10.Opțiuni de plată 

10.1 Modalitatea de plată pentru bunurile comandate este aleasa de către Cumpărător în comandă, astfel:

Stripe – sistem de plăti online, care oferă plăți cu card de credit sau card de debit și transferuri bancare rapide (aceasta poate varia în funcție de țară);

PayPal – sistem de plăti online, care oferă plăți cu card de credit sau card de debit

10.2 Cupon reducere pentru bunuri nu se pot combina, dacă nu este specificat altfel.

11. Drepturi cu privire la funcționarea defectuoasă 

11.1 Cumpărătorul este obligat să informeze Vânzătorul cu privire la funcționarea defectuoasă, precum este prevăzut mai jos, în termen de maxim doua luni de la descoperirea acesteia, dar nu mai târziu de șase luni de la cumpărare. Orice raportare a funcționarii defectuoase efectuate după șase luni de la cumpărare nu va fi acceptata de către Vânzător.

11.2 Vânzătorul este obligat către Cumpărător să furnizeze bunuri fără defecte la livrare.

11.3 Orice drepturi și obligații ale părților privind răspunderea pentru funcționarea defectuoasă pot fi modificate de către Procedura Vânzătorului privind Reclamațiile.

12. Administrarea plângerilor și soluționarea disputelor 

12.1 În cazul izvorârii vreunei dispute din contract, Cumpărătorul trebuie sa contacteze departamentul de servicii pentru clienți al Vânzătorului, disponibil la:

Formularul de contact de pe website-ul Vânzătorului

13. Prevederi finale 

13.1 Vânzătorul nu este ținut de codurile etice în sensul legii

13.2 Cumpărătorul își asumă riscul în cazul în care Cumpărătorul este persoana juridica. Vânzătorul nu răspunde pentru orice fel de circumstanțe apărute în vederea utilizării produselor de către persoane juridice (clienți)

13.3 Dacă oricare prevedere a Termenilor și Condițiilor este sau devine lipsită de valabilitate sau neaplicabilă, aceasta trebuie înlocuita cu o prevedere având înțeles similar. Lipsa de valabilitate sau aplicabilitate a uneia sau a mai multor prevederi nu afectează valabilitatea celorlalte prevederi. Modificările la Contractul de Vânzare – Cumpărare sau la Termeni și Condiții trebuie efectuate în scris.

Echipa,

licenta-online.ro